Cut out all the ropes and let me fall..

Gissa vem som är igång med en blog-streak!? Inte den nakna varianten dock, tyvärr..?

Blev ju tvångsvärvad till IKEA idag eftersom familjen varit här och synat mitt krypin, så nu har jag inhandlat lite nödvändigheter, men mest bommat att inhandla andra nödvändigheter. Hann inte äta någon frukost så fick bli lite härlig ikea-korv.. Jag har i vilket fall fått tag på en strykbräda, två ramar och lite krimskrams att jobba med så vi får väl se när jag får ordning på allt.. Nu ska jag försöka stressa ner till Pris-Xtra och trängas lite!


Det vankas paj till kvällen, och mys förhoppningsvis.. jag är taggad till max efter många långa timmar! (Typ 28-30 minst..!) Haha, hm, för övrigt så fann jag denna;

Hoppas den är lika speciell för Dig.

Jag kom också fram till att eftersom jag varit så slö med mixtapen så får det bli en topp-10/20/50 lista över årets bästa låtar helt enkelt, tycker ni var värda det. Får se om jag hinner klart tills imorrn!


But I'd sooner put some joy back..

Tiden går alldeles för fort!
Eller så är jag helt enkelt alldeles för slö och seg för att sätta mig ner och skriva något. Känns som jag inte varit hemma på år och dar, men igår var iaf större delen av familjen här och bjöd på pizza och inredningstips. Medföljande syster konstaterade att ett år gått och jag har fortfarande inte fått upp så mycket av någonting på väggarna och jag har fortfarande inga mattor och ingen riktig lampa i köket.. deprimerande?


Var tvungen att jobba idag och kunde efter 2 timmars hårt slit med byten och återköp konstatera att vi låg lite drygt 1700 kr back. När jag slutade hade jag så bråttom att jag glömde halsduken och min chili-sås som jag inhandlat, plus att jag halkade precis utanför lagerutgången och tappade hela min växelkassa och en stor del av min sedvanliga värdighet när jag sprang till tåget, så nu blir det minsann ingen dricks till någon på ett tag!


Imorgon är jag ledig, då bär det av till ikea.. blev inget av med Vällingby ännu eftersom Hulkken nu kunde konstatera att någon rea inte dragit igång. Typiskt.

Ska försöka kolla lite Heroes nu, om jag kan sitta still vill säga..




Hoppas på lite telefontid till kvällen också.. I like.


Jag vill också hitta munspelet!

Ikväll är det ju fest också! Jag ratar tegel för ett ganska oprövat kort i sammanhanget, men något jag tror på som lite av en dark horse i juldagstraditioner..

Nu är det värmningen solo innan hundarna dyker upp, Jargo o Pata-ping är förhoppningsvis på gång även de..

Jag har stora förväntningar på kvällen, nästan så att förkylningen lyfter bara jag tänker på det. Det enda minuset är väl att jag ska öppna imorgon, men vad gör väl det när man är taggad till tusen?

Jag langar min spellista så kan ni vara med en bit på vägen.


The Knife
Hot Chip
Daft Punk
Lo-Fi-Fnk
Oh Laura
Bloc Party
Those Dancing Days
MGMT
Slagsmålsklubben
TV on the Radio
Black Kids
Slagsmålsklubben
Sigur Ros
Jonathan Richman


Längre än så kom jag inte nu.. får fixa om lite imorrn kanske, måste tydligen fixa någon slags spellista också, annars kommer jag inte in..!



Nu längtar jag mest efter mjuka läppar.


Veckans Mixtape - v.51!

01) Fleet Foxes - Drops in the River (4:13)
02) Andrew Bird - Lull (5:10)
03) Pacific - disappear (3:56)
04) Final Fantasy - The Dream of Win & Regine (3:24)
05) Sigur Ros - Gobbledigook (3:05)
06) Asha Ali - Fire, Fire (3:30)
07) Magic Numbers, The - Mornings Eleven (5:29)
08) Tokyo Police Club - The Baskervilles (2:21)
09) MGMT - Time to Pretend (4:21)
10) Born Ruffians - Badonkadonkey (2:57)
11) Lucksmiths - Andrew's Pleasure (1:57)
12) Caesar's Palace - From the Bughouse (2:52)
13) Manu Chao - Rainin in Paradize (3:41)
14) Lo Fi Fnk - Kosaka Dance (3:32)
15) Dan Black - HYPNTZ (4:32)
16) Dead Prez - Hip Hop (3:48)
17) Black Star - Definition (3:27)
18) Organism 12 feat MBMA - Det Var Vi Hela Tiden (4:02)

Äsch, jag hittade inte Kosaka Dance, så det fick bli Steppin' Out av Lo Fi Fnk. Lucksmiths var ju massa strul med.. så här får ni lite t-shirt weather istället. Första gången jag såg Andrew Bird, och kom ganska snabbt fram till att han är typ lika grym som Owen Pallett.. Fast att låten är helt annorlunda mot studioversionen.

Julen närmar sig, men ingen snö..

Idag är det dags! Sista obligatoriska momentet för min utbildning, ett litteraturseminarium ute i Haninge. Böcker ska diskuteras, åsikter ska delas och i slutändan, förmodligen när jag lämnat Haninge för sista gången, champagne ska intagas. Förhoppningsvis blir det en blöt kväll på byn, visserligen jobbar jag kl 10 imorgon men vad gör man inte..

Julhandeln har också dragit igång på allvar kan man börja känna av på jobbet nu. De timmeslånga luncherna med läsning och dagdrömmeri är förbi för den här gången och från och med fredag är det 9-20 pass som gäller med ca 20 mins pauser.. tyck synd om mig lite grann iaf.
Eftersom vi rullar julmusik timma ut och timma in så har jag ju fått min beskärda del men jag kom på att det är nog faktiskt en klassiker som jag inte hört en enda gång i år.. så här har ni!


Speak to me slow my dear, no ghost of course in here..

Nu är mardrömshelgen över iaf! Det känns ju ganska skönt ändå, förutom att tentan närmar sig med stormsteg och jag är ganska så orolig att de ska köra en total omkastning av hela kursen och fokusera på allt sånt som man var säker på inte skulle komma. Känner mig alldeles för säker på att jag nog ska klara mig för att det ska kännas helt bra.
Vad har jag missat liksom?
Något måste det ju vara.. Blä blä blä, kommer bli nervösa dagar nu framöver även om det är ur mina händer senast kl 12 imorrn..!

Final Fantasy-Owen har släppt två nya EPs (Plays to Please och Spectrum, 14th Century) som verkar stört omöjliga att få tag på i Sverige så jag håller på och funderar på om jag ska försöka fixa dem från någon kanadensisk sida eller något.
Här är iaf..
Blue Imelda:


Och förstås the Butcher:

Veckans Mixtape - v.50

Bara 3 dagar kvar till sista stora tentan, ska jobba hela helgen.. pust! Men snart är det över iaf, här kommer förhoppningsvis den sista inspirationsfria mixtapen..!


01) Glasvegas - Cruel Moon (4:36)
02) Arcade Fire/ David Bowie - Five Years (3:46)
03) White Stripes - A Martyr For My Love For You (4:20)
04) Passion Pit - I've Got Your Number (6:13)
05) Jonathan Richman - I Was Dancing in a Lesbian Bar (5:03)
06) Vampire Weekend - A-punk (2:18)
07) Those Dancing Days - Those Dancing Days (3:14)
08) Hot Chip - Boy From School (5:18)
09) Dan le Sac vs Scroobius Pip - The Beat That My Heart Skipped (4:52)
10) Bret McKenzie & Jemaine Clement - Hiphopopotamus vs the Rhymenocerous (1:57)
11) Lightspeed Champion - Let the Bitches Die (2:38)
12) Marvin Gaye - Mercy Mercy Me (The Ecology) (3:14)
13) Devotchka - The Clockwise Witness (4:38)
14) The National - Fake Empire (3:27)
15) Okkervil River - Singer Songwriter (3:50)
16) Coeur de Pirate - Pour un Infidele (2:35)
17) Kings of Leon - Cold Desert (5:35)
18) Lambchop - I Believe in You (3:28)

Äsch, det var en mörk dag för blandbanden, hela två låtar som jag inte kunde hitta den här gången.
Ni får vara glada att jag hittade en jätte-jättelång version av Hiphopopotamus vs the Rhymenocerous..


When you can't sleep at night, and there's no one to hold you..

Idag kom Glasvegas julskiva, och jag har precis börjat lyssna igenom den.. Vet inte riktigt om julstämningen infann sig direkt men bra är den iaf.

Hade helt missat Hives och Cyndi Laupers jul-duett vilken även den faktiskt var långt bättre än väntat!


Annars är det väl lite Joanna Newsom som rullat i julstressen (som dock inte riktigt infunnit sig) och tentaplugget (som även det lyser med sin frånvaro, kanske dags att börja snart).. I vilket fall blev det här en liten julspecial.

Ikväll ska jag försöka mig på ett avancerat (eller inte) laxrecept och faktiskt koka potatis typ för första gången här i lägenheten, gissa om jag har nerverna utanpå förklädet!
Får se hur det blir, funderar på att köra en tv kock och ha någon annan måltid förberedd utifall att liksom.. Man vet ju aldrig. Kanske blir det lite mys framför tvn sen, tiden får utvisa, nu är det ingrediensshopping som gäller!

Julmusik, varianten mörkare:
When you can't sleep at night and there's no one to hold you
Remember I'm going through the same
You've got to laugh into the dark
We're all one in a million
We're alive, we existed, we took part, in the game

I've seen you around, I can tell that you're just like me..

Nu har det gått ett par dagar igen, känns som jag bara har blivit sämre och sämre på det här med att lämna något  meddelande.. Jag jobbade ju torsdag i vallentuna och sen var det heldag på megastore i fredags så det blev lite busy.. Fredag kväll träffade jag upp Sävis och någon tjejkompis till honom på Fridays, sen gled vi till 1900 och där blev vi kvar ett par timmar, ett par timmar längre än vad jag tänkt eftersom jag egentligen skull dra till Broder Tuck o kolla när Mega Chrille lirade med sitt band.. typiskt.

Lördag morgon hade jag samling med fotbollen halv 9 i Hägernäs för viking cup. Efter en som vanligt rasslig första match som vi kryssade så vann vi resterande två matcher och slutade som grupp-etta vilket betydde lite välförtjänt sovmorgon på söndagen.. vilket ju i princip var ett måste för de storartade planer jag hade för lördagsmyset! Vid halv 3 dök mitt underbara sällskap upp och taco-kvällen var ett faktum! Förutom god mat och mys i soffan så hann vi även med Kung Fu Panda innan jag däckade till den tredje av Mumierna..

Och sen idag var det slutspel i Hägernäs och efter två segrar var vi i final mot arrangörerna Viggan. Som vanligt så blir jag tokig på domarna, och futsal regler i det stora hela. Efter fem frisparkar får man en straffspark från 11 m vid varje frispark efter det, på något sätt lyckades grott&grötlaget få fem frisparkar med sig när det återstod en bra bit av matchen och då kunde de ju bomba på ostörda sen. Det var spel mot ett mål förutom deras eviga långbollar och de tre straffsparkar de får, och efter ett tag sätter de ju en boll. Sekretariatet var tydligen de som skulle hålla koll på antalet frisparkar.. tror ni de tyckte att vi hade fått 5 frisparkar med oss under hela matchen? Skönt att det var typ deras lagledare som satt däruppe, annars kunde det blivit svettigt.
Får väl ändå se det som en ganska bra turnering, slog VBKs junisar två gånger och Sundbyberg som lirar i 3an i kvarten. Och det med bara en ordinarie back. I vilket fall så har jag stupat i soffan nu.

Veckans Mixtape - v.49

Klar nästan i tid för en gångs skull..!


01) Biffy Clyro - Living Is A Problem Because Everything Dies (5:40)
02) Hästpojken - Shane MacGowan (2:38)
03) Ramones - R.A.M.O.N.E.S. (1:24)
04) Bloc Party - Pioneers (3:35)
05) Dogs Die in Hot Cars - Lounger (3:40)
06) The Ting Tings - That's Not My Name (5:12)
07) Lykke Li - Dance. Dance. Dance. (3:41)
08) Anna Ternheim - What Have I Done (3:24)
09) TV On the Radio - Lover's Day (5:56)
10) Born Ruffians - Red, Yellow & Blue (2:32)
11) James Yorkston - When the Haar Rolls In (6:55)
12) Loney, Dear - I Fought the Battle of Trinidad & Tobago (3:31)
13) The Boy Least Likely To - Be Gentle With Me (3:50)
14) The Cure - Only One (3:55)
15) Glasvegas - Daddy's Gone (4:24)
16) Interpol - Say Hello to the Angels (4:28)
17) Hello Saferide - Anna (3:10)
18) Kinks - Victoria (3:41)

Till helgen blir det Viking Cup i Hägernäs, och då blir det ååååka av.. och det bästa av allt är ju att vårt gruppspel ska vara klart redan vid halv 12 så sen är hela dagen fri! Och då vankas det äntligen tacos. Jag har knappt längtat alls, eller så är det bara sällskapet..! Tror helgen kommer bli bra i vilket fall..!


This is what you get, when you mess with us..

Hittade den här "jul"-låten av the Killers, Elton John och Neil Tennant från Pet Shop Boys. Det är synd att jag tycker Bono är typ världens mest pretentiösa människa för annars har han ju en del rätt bra idéer..

Joseph, Better You Than Me

What you thought was such a conquest..

Ibland måste man bara älska att plugga på högskola.. Man lämnar in ett arbete som känns som det tog år att skriva, går runt och bygger upp någon skön ångest i bakhuvudet för man vet att man ska hålla ett 15 långt föredrag om ämnet efter en helg där man inte kommer hinna läsa igenom det alls.
Efter att ha suttit och väntat i 7 timmar på sin tur, och ett par revisioner av vad man tänker ta upp, så är det bara en timme kvar av skoldagen och fyra personer som fortfarande inte redovisat. På något sätt skrivs ordningen om eftersom ens ämne är mer faktabaserat än de andras och man får reda på att man ska avsluta dagen.
När det återstår 5 minuter av skoldagen får man reda på att man inte behöver hålla något föredrag ändå för handledaren är nöjd med vad han har läst igenom i vilket fall.

Vad gör man med all uppbyggd ångest då liksom?

Jag tog pendeln och bjöd in mig själv på middag och film! Perfekt avslut på en annars ganska skum dag.. Men nu känns det som att plugget i princip är över. Den 15e skriver jag tenta, och den 18e och 19e har jag bokredovisningsdagar.. hur seriöst känns det?

Idag har jag hunnit spela lite Guitar Hero World Tour också.. typ bästa låtlistan någonsin, jag måste köpa det, någon gång när jag har pengar.. Fast vem vet när det blir liksom..


RSS 2.0