It doesn't always have to end..

Pust! Äntligen fredag säger nog många. Jag som ska göra en sjudagars arbetsvecka för första gången på några veckor säger så mycket mer än så..
Jag slapp iallafall öppna imorgon, plus att det ska bli lite kul att se vad det egentligen är för skivor som ligger och väntar på mig.

Annars är det utgång kvällen till ära för hela slanten! Vi ska ut och käka med jobbet, Och himlen därtill blev värd för första delen av kvällen sen får man väl se hur det går. Ska bli spännande att se hur det ser ut däruppe iallafall, var ju lite på g dit för ett tag sen men det rann som vanligt ut i sanden. Men nu blir det käk och så för hela slanten alltså.

I övriga nyheter så kommer tydligen Fleet Foxes till Arvika-festivalen. Men vad bryr jag mig om det, idag har jag gjort helt klart med boendet i Borlänge för årets upplaga av Peace&Love.. Tror att det kan bli riktigt grymt, förmodligen den allra bästa line-uppen av svenska band som jag sett på en festival, och så trevligaste sällskapet på det med. Hur mycket bättre kan det bli liksom!?


Kollade lite He-Man klipp på jobbet, och kom ganska snabbt fram till att det var ju faktiskt inte bara homo-erotisk småbarnsunderhållning ändå.. pälskalsonger åsido.

Annars försöker jag mest hitta tid till att lägga in lite ny musik i iPoden. Men sen när fanns det tid för så mycket annat än plikten? (Både den äktenskapliga och den arbetsmässiga).

Annars poppar jag lite White Lies och Mando Diao för tillfället. Det är min största behållning på jobbet för tillfället.


Blue, because I'd still have sad days..

Jag gillar att Linda Rosing aldrig ger sig. Vilken annan människa som helst skulle förmodligen lagt sig ned och självdött för länge sen, men den där Linda är tuffare än vad hon ser ut. Eller så är hon bara dum. I vilket fall tycker jag synd om henne, och nu ska tydligen resten av Sverige också göra det. För det kan väl egentligen vara den enda anledning till att man ska trycka upp henne i rutan igen för någon slags budget bachelorette-variant.

Annars är det fotboll i nästan varje kanal, idel stormatcher när åttondelsfinalerna i Champions League drar igång. Det tråkiga med såna här lottningar är ju att man kommer få kajk-kvartar sen när hälften av storlagen försvinner.

Sen ska jag väl försöka lappa ihop kvällen så att jag ändå hinner mysa lite. Fast det är ju lite visningar och grejer kvar på arbetsdagen först.

Maskinen släppte ny singel häromdagen också..




Your eyes are broken bottles, and I'm afraid to ask..

Känns som jag har stått i köket hela den här helgen, och självvalt till och med. C blev ju dunderförkyld på fredagskvällen och jag hade ju utlovat en ordentlig middag till lördagen så det var bara att kliva på. Fast först fick jag åka hem och fika lite med mor och far..
Det blev paj och sallad iallafall, förhoppningsvis uppskattat trots förkylningar och magont och allt vad det var. Så idag fick jag ge mig ut till liljeholmen igen för visningar. Och det blev en del, så många att jag blev alldeles sen, hade glömt biljetten till sollets hemmamatch mot katrineholm. Så nu sitter jag här, med mat på spisen igen och känner mig dum.

Får se om det bär av ut till sollet ikväll eller vad. Nu sitter jag mest och funderar på sommarens festivaler, och vad man ska lägga sin tid på när det känns som man inte har så mycket att ta av.

 |  |
Interpol - Accelerator 07 | Jens Lekman - Accelerator 07 | Jamie T - Accelerator 07
 |  |
Sonic Youth - Way Out West 08 | The National - Way Out West 08 | Caesars Palace - Way Out West 08

I'm falling in love with your favorite song..

Det är på gång en massa nytt svenskt har jag sett nu, som jag totalt missat. Jag är ju ingen Bob Hund fan direkt, men tydligen ska de släppa nytt nu i vår, slutet av mars tror jag det var sagt..
Men annars släpper t ex Fine Arts Showcase (Gustav Kjellvanders band) nytt om några veckor. Melody Club ska tydligen släppa nytt i april och Marit Bergman har släppt en ny singel på sin myspace så vi får väl se vad mer som händer.

Jag hade någon tanke om vad jag skulle hitta på med den här bloggen men jag glömde bort det på vägen hem dessvärre, så jag måste vela ett tag till.

Försökte hitta ett svenskt datum för Loney Dears Dear John, men det var inte det lättaste. I vilket fall så kommer det bli bäst drag den 28e mars när de lirar på Debaser..


Eftersom vi är så förtjusta i hissarna.

Annars är det alltid kul med lite grymma samarbeten:




I'd rather be shitfaced.

Grattis till mig, världens största bajsansikte igen. Sumpade tentan med största sannolikhet.

Dawson goes poo-face.

Veckans Mixtape - Alla Hjärtans Dag!

Jag får helt enkelt uppdatera listan igen så fort jag får ordning på photoshop så jag kan fixa i ordning grafiken lite. Första listan med draghjälp.

01) Loney Dear - I Love You (In with the Arms)
02) Lykke Li - Time Flies
03) Nick Drake - Fly
04) Hello Saferide - Get Sick Soon
05) Kate Nash - The Nicest Thing
06) Tiger Lou - You Can't Say No To Me
07) Kent - Utan Dina Andetag
08) Coldplay - Yellow
09) The National - Wasp Nest
10) Neil Diamond - Girl, You'll Be A Woman Soon
11) U2 - Sweetest Thing
12) The Moldy Peaches - Anyone Else But You
13) Final Fantasy - An Arrow In the Side of Final Fantasy
14) Marit Bergman - Waste More Time
15) Håkan Hellström - Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din
16) Säkert - Vi Kommer Att Dö Samtidigt Du och Jag
17) Mando Diao - This Dream Is Over
18) Marit Bergman - Lets Just Fall in Love

Så om ni vill kan ni ju alltid gissa vems låtar som var vems. Borde vara ungefär 50/50.

If this is the last dance, then may I..

Pust. Fem dagar med magsjuka nu. Tydligen är det iallafall ett riktigt dragplåster på fejan, folk skriver som aldrig förr.. Jag åkte ut till tuna och tänkte att jag skulle äta gott och kanske träna någon timme när jag ändå kände att jag var lite på bättringsvägar. Det gick ju sådär kan man väl säga, jag sprang runt dubbelvikt mest hela tiden, men det var iallafall kul att röra en boll igen.
Klev av efter en 45-50 min, då sa magen stopp. Och jag fick springa upp i barackerna. Tror inte att jag någonsin kommer kunna se de där rucklena i ögonen igen..

I vilket fall så är det valentins dag imorgon. Jag har fixat bord på Tabbouli, lite synd att vi inte får sitta nere i bombrummen men jag tror det blir bra såhär ändå. Är mest orolig för min mage, så i värsta fall får jag trycka i mig koltabletter som om det inte fanns någon morgondag. Känner mig också lite stressad över praktik och plugg, måste ju skriva tenta på måndag och har väl inte fokuserat så mycket som jag borde. Och jag måste ju sätta den liksom. Vafan.

Och ingen lista har jag heller, men kanske imorgon då, då borde jag ju ladda upp med världens mest smäktande och kärlekskranka lista någonsin.. undrar om jag hinner. Skulle ju bränt en skiva eller något att ge också, det var lite dumt. Att bli magsjuk och så menar jag.

Men här ska vi se iallafall. Mys av det mörkare slaget, som en flashback från min födelsedag.




Äsch, kom igen nu!

Magsjukan håller i sig även idag. Var på på väg till jobbet men blev tvungen att smita hem med magkramper och jobbigheter, så nu har jag ätit spännande kapslar och låtsats att jag var Jim Carroll.


Jag har lyssnat på Deerhoof, M83 och Deerhunter; och Deerhoof är tamejfan det absolut mest överskattade jag hört på år och dagar. Något skramligt och japan-chict som bara känns som att det ska gå hem för att det ska vara annorlunda. Skräp säger jag. M83 var väl ok, saturdays = youth och Before the Dawn Heals Us, men jag är väl inte helt inne på massa ambient electronica så det går väl bort lite grann ändå..

Deerhunter är juryn fortfarande ute på, jag är inte övertygad i vilket fall.


Annars hejar jag på Sverige mot Österrike.
Och Sollet förstås!


That's why everything has got to be love or death..

Jag är hemma i karantän. Natten söndag mot måndag blev jag lätt illamående vilket resulterade i kväljningar och yrsel om vart annat, och eftersom jag inte sov hemma kunde jag inte somna för jag var lite orolig att spy i sängen. Sen när morgonen kom så spydde jag självklart som på kommando, i en hink. Yay. Var väl mest orolig att smitta ner hela huset med någon mag-influensa inför Sollets onsdagsmatch, och att jag skulle förstöra för Cissi. Men som vanligt är hon lugnet själv.


I vilket fall så var det ju ganska bra för efter lite ompyssling och sömn så kunde jag ta mig hem och plugga lite och sådär. Trodde ju att jag skulle bli klar med Mixtapet också men det tar lite längre eftersom jag är så oorganiserad nu..


Jag har lyssnat igenom Keanes Perfect Symmetry och får väl medge att den växer på en efterhand, även om jag inte riktigt förstår hajpen. Inte förrän balladerna Black Burning Heart och Love is the end tyckte jag att man egentligen kunde urskilja Keane från allt Killers och synth-influerat som görs nuförtiden. Nu är jag ju inte så besviken som jag låter, och jag gillar ju faktiskt Killers, men det känns bara som att det fanns andra skivor som isåfall kunde hajpats mer.

Annars är det mest Pela och White Lies som har snurrat i skivspelaren.

Jag har nu också sett de tre första avsnitten på säsong 2 av Flight of the Conchords och efter en ganska långsam start där jag började undra om de skulle falla isär mer och mer har de växt sig större igen. Brets gäng och Murrays problem med australiensarna var nästan i klass med det roligaste från säsong 1.





Jag önskar att jag kunde ge dig något lika stort.


And you just can't measure up no, you don't have a prayer..

Så var det söndag och arbetsveckan drar igång igen. Har iallafall haft en mysig helg (lördag) med mycket inklämt mys och resor fram och tilbaka. Och jag har påbörjat arbetet med ett mixtape på allvar..

Igår var jag ute till tuna och träffade mor och far, för första gången sen nyår tror jag. Det är nästa så man blir lite deprimerad. Med mig hade jag iallafall cirresugen (japp, där kom det), och det var ju fint, plus att jag fick sitta med i bilen och vara med om diverse äventyr i dimma, rondeller och allt vad det var. Kändes faktiskt väldigt säkert ändå, och jag blev glatt överraskad över min väns förmåga!

Efter att ha klämt en halv semla och ett wienerbröd så bar det av tillbaka till Sollet för lite födelsedagsfika med Sara (den firade) och Ellinor, Andrea, Emma BL, Holm, Lovisa och Cissi såklart (de firande).. bullar, muffins och underbara kakor i massor! Efter att ha smörjt kråset blev det lite degande, middagspreparationer och pinsamheter och sen melodifestivalen! Jippi, tänkte väl kanske de flesta. Men jag var nog inte en av dem, även om det var rätt kul ändå. Och Freddie Wadling var lika grym som alltid.



Det är lite synd när extranumret visar sig vara hela programmets behållning men det är väl inte mycket att göra antar jag.

Jag har ju helt glömt påpeka att Everton tog sig vidare i FA-Cupen efter att Dan Gosling gjort mål efter 117 minuters övertid mot Leverpöl.. Glädjen visste i princip inga gränser!
Idag visar jag lägenheter och hejar fram Sollet till vinst mot Örebro.. och längtar kanske lite grann till längre dagar.


Whatever went away, I’ll get it over now..

Idag är det fredag igen. Det är helt otroligt vad fort tiden går, mina 10 veckor praktik når halvvägsmärket i nästa vecka och det känns helt galet. Igår fick jag min nyckel till kontoret och en telefon från företaget så ni som är sugna på att göra lite affärer kan ju be snällt efter detta nya eftertraktade nummer!
Jag får lite ångest för att jag inte hunnit träna på snart 3 veckor, det är tur att man får springa i massa trappar i den här karriären iaf, annars hade jag nog vuxit på djupet..

På sistone har jag iallafall lyssnat lite på Pela, ett av många grymma indie-band från New York, Brooklyn för att vara mer exakt! De låter lite grann som en blandning av the National och Joy Division kanske. Jag är imponerad. Ska nog beställa en skiva och se hur det känns.



Jag vet att jag utlovat listor till höger och vänster men jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med.. får nog bli så att jag försöker göra en lite i smyg på jobbet! Jag har hittat en EP av the National på Spotify också som jag aldrig hade hört; The Virginia EP, och känner att just nu är det Lucky You (Daytrotter) som gäller för hela slanten. För du äger allt av mig.



Jag skulle kunna dela tystnaden med dig,
tills natten och mörkret gjort oss modiga.
Men det ligger något över dina ögon,
som en mörkblond slöja gömmer den din blick.
Och när mina fingrar delar denna ridå,
när jag fumligt stryker undan ditt hår,
och faller så djupt i de obeskrivligt blå,
när jag ser det hopp som vilar där,
slår det mig plötsligt,
att det skrämmer mig inte mer.


För jag gör så mycket som jag inte förstår mig på.

Gråt inte älskling, det gör så ont att se dig såhär.
Det jag sa, betyder ingenting. Jag ska alltid stanna kvar här.

Gråt inte älskling, vad vore jag om du inte fanns?
Igår betyder ingenting, jag ska berätta allt när jag får en chans.

Du är större än du tror,
du är större än du tror,
du är större än du tror,
du är större än du tror.

Gråt inte älskling, du vet att du och jag har varit här förut,
vi kommer hit igen det som hände hände för länge sen.

Gråt inte älskling, låt inte någon se dig svag.
De kommer ta ifrån dig allt du har.

Du är större än du tror,
du är större än du tror,
du är större än du tror,
du är större än du tror.

Gråt inte älskling, det du ser betyder ingenting,
om du vaknar, somna om, allt du får är det du drömmer om,
allt du får är det du drömmer om.

Du är större än du tror,
du är större än du tror,
du är större än du tror.


RSS 2.0