I will turn, I will turn your tide..

Vilken helg! Nu har jag jobbat mest hela tiden känns det som, heldag fredag och sen öppning lördag och söndag.. är lite less på julmusiken redan nu.
I lördags var det grymt partaj ute på landet, fri bar och mycket folk.. säkert iaf efter att jag åkt hem eftersom jag skulle öppna idag och ville hinna hem och sova och mysa lite.
Har knappt hunnit tänka på att det är dags för föredrag imorgon men nu börjar väl ångesten krypa på lite grann. Borde väl egentligen träna lite framför en spegel eller något.. Men vi har iallafall hittat världens mysigaste cafe i gamla stan vilket ju var perfekt för en novemberkväll.
Nu är det plugg, och Rocky kortfilmerna som gäller i vilket fall..!

Ni får köra lite dans så länge typ:


Veckans Mixtape - v.48

Nu tycker jag ju inte så mycket om när det blir såhär att jag knappt hinner göra något annat än fixa mixtapsen, men det har varit ganska fullt upp hela tiden den här veckan, och från och med nästa vecka blir det full rulle i och med att julhandeln sätter igång ordentligt på megastore också.. pust..
Men här då..
Veckans Mixtape för vecka 48!



01) Slagsmålsklubben - SMK Hittar Munspelet (3:16)
02) The Knife - Heartbeats (3:52)
03) Kings of Leon - Sex on Fire (3:26)
04) Foals - Cassius (3:50)
05) Far och Son - Panik (3:19)
06) Dan le Sac vs Scroobius Pip - Thou Shalt Always Kill (5:16)
07) Jamie T - If You Got the Money (4:04)
08) Vampire Weekend - Mansard Roof (2:08)
09) Black Kids - I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance (3:38)
10) The Courteeners - You're Not Nineteen Forever (4:04)
11) Asha Ali - Fire, Fire (3:30)
12) Bruce Springsteen - Blinded By the Light (5:06)
13) Andrew Bird - Dark Matter (5:06)
14) Okkervil River - Lost Coastlines (5:32)
15) Lightspeed Champion - Dry Lips (3:46)
16) Billy the Vision and the Dancers - Overdosing with You (2:43)
17) Anna Ternheim - My Heart Still Beats For You (4:30)
18) Coeur de Pirate - C'était Salement Romantique (3:11)

Som vanligt kan ju inte alla länkar finnas för hur skulle väl det se ut, ni får hålla till godo med Billy the Visions I'm Pablo istället, så där någonting.

I’m feeling cheerful already..

Bara en kort updatering om helgen, jag har bakat massa mumsiga pepparkakor och myst lite. Sen gick i princip all övrig tid åt till att fixa i ordning inlämningsuppgiften, vilket ju har inneburit underbart sällskap i form av Julstad, Victorin, Sundell o den övriga eliten.. men nu är den iaf klar och inlämnad! Heja!

 .  .

 .  .


Jag har också lyssnat på the Killers, Calexico och Ryan Adams' nya och annars är det väl Dan Black som gäller.. hajphypehajphypehajphypehajphypehajphypehajphypehajphypehajphypehajphypehajphypehajphypehajphype!



Yours och HYPNTZ i den ordningen.. Annars gäller ikväll middag för hela slanten, fridens liljor, som X to the Z to the ibit hade sagt!

Veckans Mixtape - v47!

Det tog längre än jag trodde, mest för att jag har haft så mycket plugg och för att fredagen gick åt till mys.. Men här är det iallafall, VECKANS MIXTAPE v47!



01) Loney, Dear - I Will Call You Lover Again (2:47)
02) The Postal Service - The District Sleeps Alone Tonight (4:45)
03) Sigur Ros - Hoppipolla (4:29)
04) Eddie Vedder - Society (3:56)
05) Calexico - Victor Jara's Hands (3:19)
06) The Raveonettes - Sad Transmission (3:08)
07) The Killers - Neon Tiger (3:05)
08) Late of the Pier - Random Firl (2:14)
09) MGMT - Kids (5:03)
10) Dismemberment Plan - The City (4:27)
11) Roky Ericksson - Click Your Fingers Applauding the Play (2:31)
12) Säkert - Och Jag Grät Mig Till Sömns Efter Alla Dar (3:14)
13) Shout Out Louds feat. the Essex Green - Streams of Whiskey (2:46)
14) The National - All the Wine (3:15)
15) The Radio Department - I Don't Need Love, I've Got My Band (3:15)
16) The Stone Roses - Mersey Paradise (2:44)
17) The Eels - Last Stop: This Town (3:27)
18) Bret McKenzie & Jemaine Clement - Beautiful Girl (Part Time Model) (3:27)

Säkert klippet är från Musikbyrån så det är lite längre, och Shout Out Louds med Streams of Whiskey är enligt videon tillsammans med the Pogues men från EPn är jag rätt säker på att det är Essex Green..
Eftersom I Will Call You Lover Again verkar omöjlig att hitta så kör jag på här nere: I Love You (In with the Arms)
Kanske börjar förstå nu att jag måste börja tidigare om jag ska hinna få ordning någonting till på onsdagar!

I carry the dollhouse, safe on my shoulders

Bläää, tror ni jag hunnit göra något mixtape än eller?! Har varit ute i tuna och jobbat onsdag och torsdag så ingen riktig tillgång till internet och massa plugg att ta itu med.. orkar inte dra allt igen men tenta och en uppsats om 15 sidor ska in tills på måndag iaf så jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt..

Ville mest bara tipsa om Anna Ternheims nya skiva, till skillnad från Tiger Lou så känns det som hon infriade alla förväntningar med nya albumet och som om det inte var nog så har hon typ världens just nu snyggaste box till salu med nya skivan och ett par Sinatra-covers illustrerad av Helena Blomqvist.



Och nu har jag äntligen hunnit lyssna igenom nya Killers plattan också lite grann. Jag vet att delar av plattan har funnits läckta lite överallt ganska länge nu men i förrgår var det iaf officiell release av Day & Age, av någon anledning numrerat bandets 3e album (de räknar inte Sawdust tydligen)..

Och det var faktiskt helt ok, ingen Hot Fuss, men fortfarande bra..



I vilket fall, Anna Ternheim med What Have I Done?


A cloud has gathered over my head and now I know..

För dig vill jag släppa allt.


I heard it in your voice when you spoke..

Pust, det är väl ändå bra tur att det bara är helg en gång i veckan!
Efter en perfekt mys-fredag med vin, grönsaksdipp och film i soffan så blev det en välförtjänt sovmorgon på lördagen vilket på något sätt svalde hela dagen och en bra bit av eftermiddagen.. När jag hade hämtat mig efter allt mysande och vilande så var det ju dags för taggning igen.
DJ Frallan var nere för sitt årliga(?) efterlängtade återbesök och hade som vanligt hade han sina glada norrlänningar med sig så det blev ganska bra drag.. Ollie the Goalie stod som värd för kvällen, vilket ju var tur för annars hade vi nog inte fått plats med alla busslaster norrlänningar! Efter ett mindre dryckesslag så styrde vi kosan mot storstan, och på vägen lyckades Danstrik förirra sig hem till sumpan, full som en kastrull.

På något sätt hamnade norrlänningarna på Collage, och vi övriga gled in på Blue Moon.. För en gångs skull så kom jag in utan anmärkning på skorna och efter en snabbis in på lilla golvet tog vi över det stora med sällan skådad koreografi. Ollie hade med sig trollspöet så det blev ju ganska bra, även om jag inte tror att någon lyckades överträffa snubben med jaeger-stegen. Efter mogna beslut i baren så vankades stängning så jag styrde kosan hemåt, ingen kebabtallrik blev det men efter att ha skramlat en stund lyckades jag iaf trolla fram en svettig stackars tjuga och lite småkrafs som räckte till någon sorts kebab med bröd.. Drygt en vecka till löning och 12 spänn på kortet, ska det vara så!?
Lyckades däcka med kläderna på, vaknade med panik eftersom jag öppnade på jobbet och det var alldeles ljust ute. Efter en snabb blick på klockan kunde jag konstatera att jag hade 25 min på mig att springa till östra för att hinna med tåget. Och nu efter en hård dag så är jag äntligen hemma igen, och då väntar såklart skolböckerna på en.. yeesss!

Veckans Mixtape - v46!

Så var den klar då, och nu har jag tillomed fixat länkar till alla låtarna.. utom Laakso, han får sitta i skamvrån och skämmas för den var omöjlig att hitta och jag orkar inte ta tag i det själv mitt i allt plugg. Men i vilket fall, här är veckans mixtape för vecka 46, slit det med hälsa!



1) Pulp - F.E.E.L.I.N.G.C.A.L.L.E.D.L.O.V.E (6:01)
2) Broder Daniel - Shoreline (4:20)
3) Glasvegas - Geraldine (3:45)
4) Manic Street Preachers - You Stole the Sun From My Heart (4:21)
5) The Jam - A'Bomb in Wardour Street (2:39)
6) 1990's - See You at the Lights (2:55)
7) The Legends - Call it Ours (2:29)
8) Almedal - Springa På Hustak (1:28)
9) The Maccabees - Precious Time (4:18)
10) Jamie T - Pacemaker (3:26)
11) The Liars - Mr, You're on Fire, Mr (2:27)
12) Laakso - Dancing Queen (3:08)
13) The Killers - Spaceman (4:45)
14) The Pixies - Where is My Mind? (3:54)
15) Final Fantasy - This Lamb Sells Condos (4:40)
16) Animal Collective - Derek (3:01)
17) The Clash - Bankrobber (4:34)
18) Coeur de Pirate - Comme des Enfants (2:51)

Intermission.

Ett snabbt instick bara, jag har inte hunnit fixa till veckans mixtape ännu, och ska iväg på fotbollsträning nu så det finns en risk att det blir lite sent. Men imorrn ska jag väl kunna få upp det. Håll ut!


Right now you're a storm, that leaves nothing behind..

Igår kväll såg jag ju Burn after reading, bröderna Cohens nya film, och det var nog faktiskt det bästa jag sett på ganska länge.. Brad Pitt var riktigt bra och det var faktiskt flera gånger som jag skrattade högt i biosalongen och en gång när jag höll på att spotta mitt tuggummi i håret på paret framför. Man får väl se det som en samhällskritisk film då den berörde allt från vår tids utseendefixering till länders, och kanske främst USAs, underättelsetjänsters tafflighet och vidare till samtidens moraliska förfall med otrohet och allmänt lösaktigt leverne.. I vilket fall hur kul som helst!

Detta gjorde ju iförsig att jag inte hade chansen att kolla igenom den nya laddningen serieavsnitt som dök upp iochmed att det var måndag. Men det ska väl kunna tas igen i sinom tid, jag ska bara försöka mecka ihop ett mixtape för veckan också.

Idag har jag mest lyssnat på Los Hermanos, det brasilianska band som Rodrigo Amarante kommer ifrån och det känns som att det finns lite guld att hitta därmed. De har något lite halv ska-core-aktigt i sitt sound, eller så är det bara för att jag tänker på Insubordination av Voodoo Glow Skulls.
Men seriöst, kolla skäggen, typ Kings of Leon goes Latino!


Rodrigo Amarante bildar som tidigare nämnt Little Joy med Fabrizio Moretti och Binki Shapiro.

(But me left alone.)

Need a hug, need corruption and need the silent violent seduction..

Det absolut bästa jag har gjort idag kan nog ha varit att regga mig ännu en gång på LastFM efter att jag sumpade mitt login senast.
Min LastFM-profil är väl långt ifrån fullständig men jag ska väl försöka bygga på den efterhand.
Hur bra som helst för att provlyssna lite ny musik! Så idag har det varit afrikansk afton (egentligen förmiddag men ändå) med start i Kenge Kenges och Kakai Kilonzos kvarter. Efter min och Klubbans stora entré på Way Out West i somras till Kenge Kenges toner så hade de lite fallit i glömska men med det här så är de alltså tillbaka. Så det är bara börja dansa igen!

Nu börjar jag förstå hur det kom sig att republikanerna inte kunde fuska till sig ännu ett val. Obama For Change.

Och ikväll blir det Burn After Reading, höga förhoppningar men försöker hålla förväntningarna nere..

C'était salement romantique!

Som en kvinnlig Chris Carrabba gled Beatrice Martin in och tog över min helg. Hon frontar det kanadensiska bandet Coeur de Pirate, och fastän jag förstår ungefär hälften av vad som sjungs så är det otroligt bra, och perfekt en sån här dagen efter när man bara ligger i soffan och vill mysa.. Söööt.

 .:.  .:.

Jag vet inte om det är bara för att hon är kanadensisk som jag tycker hon påminner om Owen Pallett, men det känns som de på något sätt står utanför sina respektive genrer. Och tatueringarna är Chris Carrabba om något, typ hard core.. mys!

Lyssna på Comme des enfants och säg att det inte är underbart.


Resten av dagen kommer spenderas med draperierna för (det är städdag tydligen) i soffan, med VH1s Black & White Weekend rullande i bakgrunden, började med Pearl Jams Alive när jag slog på, sen Metallicas Unforgiven men nu har väl standarden sjunkit lite (Bon Jovi liksom!).. Hoppas lite på att de ska köra Jackos Black or White bara för att, men annars får Coeur de Pirate vara sällskap. Och till kvällen drömmer jag om pizza.

With five bottles of wine, I'd like you to share..

Under dagen och lite grann så här innan läggdags så har jag försökt ta mig igenom några Heroes avsnitt (1 och 2 på säsong 3) och lyssnat igenom lite musik.
Frida Hyvönens nya Silence is Wild är väldigt skön på något höstigt sätt och väldigt storslagen.. hittade denna mysversion av Dirty Dancing:


Ett riktigt hästjobb han gör där, den där Markus..

Jag har även lyssnat igenom School of Seven Bells Alpinisms äntligen men blev lite besviken efter all hajp, känns lite slätt och som att det finns ett par hundra plattor ute med folk som gör samma sak. Förhoppningsvis växer den efter ett par genomlyssningar.
Passade ju självklart på att köra igenom Timbuks nya, och En high 5 och 1 falafel är väl ungefär som Timbuktu brukar vara. Han rör sig lite utanför resten av svensk hip hop och blandar in lite progg och grejer som gör det hela lite mer intressant. Och så avslutar han med ett bonusspår med Frej Larsson (it-mannen i ögonblicket!) vilket ju aldrig kan gå helt fel!



Imorgon är det fotboll för halva slanten, och inflyttnings/födelsedagskalas för resten!

I get weak, I get weary..

Idag när det var alldeles underbart väder ute och solen sken som aldrig förr så hade man ju självklart tvätt-tid som verkligen inte gick att skjuta upp. Är typ första gången på 1,5 månad som jag kunnat tvätta eftersom tvätt-tiderna mer eller mindre alltid krockar med mina föreläsningar eller jobb tider. Men idag var iaf dagen D vad gäller tvätt, tror jag hann med 8 maskiner innan jag inte orkade mer..

Jag hade bokat in middag med Johanna idag också så det var ju bara att ta itu med lite röjning av skolböcker och anteckningar medan man ändå var igång. När hon kom så upptäckte vi att min lök hade ruttnat och att snacksen lös med sin frånvaro så jag fick springa upp till Handlar'n lite snabbt. När jag kom tillbaka så ringde Boda för att dubbel-kolla att jag verkligen skulle spela på lördag och då kom jag ju på att de två sista maskinerna låg kvar i tumlaren och torkskåpet så då fick jag springa ännu en gång... Allt fanns iaf kvar vad jag kunnat se, och de nedrans hoodiesarna var självklart fortfarande blöta!

Efter allt rännande så blev maten äntligen klar; spaghetti och veg-pastasås med broccoli, morötter, lök, vitlök och lite creme fraiche.. faktiskt riktigt gott och efter mycket proppsande av mig så blev det tillräckligt för två matlådor till mig också!
Nu är iaf kvällen över, Johanna skulle hem och plugga, och för mig blev det Rush Hour 2 i brist på annat. Får se om jag orkar ta mig an Heroes senare, jag är ju faktiskt ledig imorgon också..!


Veckans Mixtape - v45!

Jösses vilken torka, litade blint på att nya Tiger Lou skulle innehålla några sköna spår och att Killers plattan kanske skulle finnas tillgänglig men icke..
Här är den iaf, Veckans Mixtape för vecka 45!



01) Motorcycle - The Rumble Strips

02) Self-pity is all you need - Jonas Tunander

03) Human - The Killers
04) Hitten - Those Dancing Days

05) Ready For the Floor - Hot Chip

06) Unighted - Lo Fi Fnk
07) Ingenting, Ingenting... Ingenting!!! - Kristian Anttila
08) Psycho - The Sonics
09) Train Song - Johnossi
10) Your Mangled Heart - The Gossip
11) Ion Square - Bloc Party
12) Use Somebody - Kings of Leon
13) Bros - Panda Bear
14) The Iron Wheel - Shooter Jennings/The Nightwatchman
15) Once More With Feeling - Get Cape, Wear Cap, Fly.
16) Famous Blue Raincoat - Leonard Cohen
17) Parenting Never Ends - Hello Saferide
18) Everybody But Me - Lykke Li


Och heja heja grattis Obama!


More tube for you!

Jag glömde ju att fixa länkar till några låtar alls tidigare men nu så..
Dungen får stå åt sidan av förklarliga skäl (tråååk!) men här har ni iaf:

The Legends - Call it Ours

Jonas Tunander - Get your feet back on the ground


Jag har också hört rykten om att Strokes skulle vara på väg ut med nytt material, men jag har väl börjat förstå att det inte är någon vidare substans i dessa eftersom det inte verkar finnas minsta lilla antydan till information om något sådant någonstans på detta enorma kafferep. Jag kan tänka mig att det är förvirrade människor som blandat ihop Fabrizio Morettis Little Joy sido-projekt eller Nikolai Fraitures Nickel Eye, även om båda dessa iförsig låter väldigt intressanta också!

Jag hittade dock detta.. hur kommer det sig att ingen tipsat mig tidigare (Eddie Vedder och the Strokes som tillsammans gör en Marvin Gaye cover toppar ju nästan Lykke Lis Cape Cod Kwassa Kwassa!)


Och så är det ju Election day i USA, något som jag lyckats ignorera det senaste halvåret. Får väl se om republikanerna lyckas fuska fram lite röster i tid den här gången med.. Youtube på det! Heja!
<

Self-pity is all you need.

Igår skickade jag äntligen in hemtentan som hållit mig sysselsatt större delen av helgen, förutom jobb och träning, och med en liten portion tur så slipper jag skriva tentan på fredag. Den här dagen kommer att spenderas till merparten ute i Haninge på föreläsningar och annat junk.

Men det jag skulle säga om gårdagen var att jag ju kom på att det var måndag relativt sent, och med måndag kommer ju alla nya tv-serie avsnitt, plus att jag på något sätt missat att Heroes hade kommit igång.. så nu sitter jag på två avsnitt av True Blood som jag inte sett, ett avsnitt av Entourage, ett avsnitt av Big Bang Theory och sju (7!) avsnitt av Heroes.
Frågan är när, om någonsin, jag kommer ha tid att se alla dessa avsnitt. Jag har ett par hundra sidor som måste läsas i skolböckerna, och ett ganska inrutat veckoslut... what to do, what to do.

Igår lyssnade jag även igenom Jonas Tunanders You took a piece of my heart, den gamla Up Against the Legends plattan av Johan Angergård-ledda Legends. Jag lyssnade även igenom Dungens 4, och måste väl till slut erkänna mig slagen. Jag förstår verkligen inte storheten i detta album, eller i Gustaf Ejstes tidigare album.. tyvärr. Men det är nog inte Dungen det är fel på, det är nog mig. Jag greppar det nog bara inte.
You took a piece of my heart av Borlänge-sonen (uppenbarligen) Jonas Tunander låter som som en blandning av Serj Tankian och Ian Curtis om de använt sig av lite mer söta körer och poppigare ackompanjang. Det lite knackiga och påtagligt svensk påverkade engelska uttalet i låtarna är kanske en del av charmen men ibland stör jag mig faktiskt ganska mycket på det hela (på ungefär samma sätt som i Hello Saferides Anna, men det hindrar mig ju inte från att älska Annika Norlin nästan till Lykke Li-höjder).
Up Against the Legends låter som en blandning av Håkan Hellström, Suburban Kids with Biblical Names och är väl lite hårdare och mer oslipad än Angergårds andra projekt, Acid House Kings. Den innehåller mängder av glada "indie" pop-melodier med handklapp och högt tempo av vilka Call it Ours är allra förnämst. Låten Your Song har ett lite vagt Broder Daniel-sound till och med.


Är tvungen att avsluta med Thor. Inte för att jag är någon Slayer-fan direkt men rockar han lite eller?

RSS 2.0