Got a heart full of plans but nowhere to run..

Just nu är allt ganska skit känns det som. Men vad gör man inte, det kanske kommer nya möjligheter och ett större liv ur allt.. Det är många tankar och planer som snurrar i huvudet just nu så jag är mest glad att jag har någon att dela dem med.. Hade jag varit en tv-serie så hade cliffhangern placerats i söndags, garanterat.

Loney Dear var iallafall väldigt bra även om han gick på väldigt sent eftersom det var operation nedsläckning i form av Earth Hour. Det blev ju att han körde väldigt mycket från nya skivan, kanske bara 2-3 låtar från tidigare album vilket var lite synd, men det var ju fortfarande så att man stod och mös mest hela tiden.

 Det dracks öl & cider! - Vi spejade på håll! - Vi smög närmre!

Det dansades i neon! - Och sjöngs vackert!

Vi fick sällskap av Emily och Sebbe efter ett tag, det blev aldrig av att glida fram och surra skit med Marching Band. Men de var iallafall bra, så jag kanske spanar in deras MySpace för att se lite när en eventuell skiva släpps. Sebbe&Emily försvann rätt snabbt efter Loney gick av så vi dansade runt lite, stod och spanade in de roligare dansarna innan vi till slut drog oss hemåt.

Förutom allt övrigt drama på söndagen så fick jag följa med och äta tacos med svärföräldrarna och för första gången avnjuta Wipeout vilket var riktigt trevligt. Inte minst efter en rödvinsdusch..

Jag ska uppdatera snart när min youtube har uppdaterat färdigt. OCH NU SÅ VAR DET UPPDATERAT!

She cut your hair, and from your lips she drew the hallelujah..

Här sitter jag ensam och tittar på Så ska det låta och nu Let's Dance, världen är ur led..

I onsdags var jag iallafall och såg Watchmen med Hulkken, blev ganska imponerad över att Zack Snyder ännu en gång får filmen att se så pass bra ut (tidigare 300) med tanke på att det är en filmatisering av en så kallad grafisk novell. Men precis som med 300 så blir det ju lite träigt, och den fångar ju inte riktigt stämningen i novellen ändå, vilket antagligen är rätt förståeligt. Däremot var det ju med en väldigt omdiskuterad sex scen mellan Malin Åkerman och Patrick Wilson till tonerna av Leonard Cohen's Hallelujah som skapade en lite halv-kymig stämning.

Jag skulle länkat till ett tysk-dubbat klipp av scenen om den inte hade legat på någon slags mjukporr-sida vilket gör att jag drar mig lite för att skicka dit folk. Frågan är om jag någonsin kommer kunna se låten i ögonen igen..

Imorgon är det iallafall Upplands-cupen som ska spelas i Enköping, och sen ska vi fira Årets Libero med middag och ytterliggare lite senare på kvällen, ungefär samtidigt som Portugal tar emot Sverige, ska jag och Sötaste tummen:

gå och se på Emil med sina Dears.

Någon annan som tycker att inledningen till Airport surroundings gör att man tänker på Warren J's gamla Regulate?
Intressant är också att ex-Motorhome fronten Mattias Edlunds album under artistnamnet John ME kommer heta "I am John", vad handlar det om?!


A kiss with a fist is better than none..

Peter Bjorn and Johns nya album Living Thing ligger uppe på deras MySpace i sin helhet, så det är bara att glida in och njuta eller vad man vill göra. Jag har aldrig riktigt förstått hajpen kring PB&J men på detta album har jag iallafall hittat några riktiga höjdpunkter; Just the Past, titelspåret Living Thing och Lay it Down är riktigt bra och personligen känner jag väl att det här är det bästa bandet släppt. Skivan känns mycket jämnare och mer komplett än de tidigare släpp de gjort, det saknas kanske någon riktig radioplåga men pretto-mustascherna kliar iallafall inte lika mycket i ögonen.


Något som jag missat: Bloc Party har flaggat för att skivan Intimacy även den kommer att släppas i en remix version med remixar av bl a Mogwai och Armand van Helden. Skivan kommer att släppas 11e maj, och första singeln Signs som mixats av just Armand van Helden kommer att släppas 27e april.

Idag släpps tydligen Decemberists nya skiva Hazards of Love, fast jag antar att det är i USA. Så det lär väl dröja ett par dagar iallafall tills man ser den i svenska butiker. Kommer de att, anförda av Colin Meloy, överträffa sig själva?


Till vardags är jag igång och jobbar med min komplettering, och försöker pyssla om sockerbiten så gott det går. Uttrycket en olycka kommer sällan ensam har sällan känts så sant, och så frustrerande, som just nu. Jag hoppas och vill att Du vet att jag försöker. För det är du värd.
Och ikväll är det ödesmatch i tuna, jag vet vilka jag hejar på!

Som en liten notis: Jag är så trött på allt som har med politik att göra, särskilt då i samband med musik. Storbolagens lobbygrupper är nu väldigt nära att få igenom nästa blodpropp i musikens värld. Copyright-rätten verkar förlängas även i EU från dagens 50 år till 95 år, och gissa vem som kommer köpa åt sig alla de rättigheter de inte redan besitter.
http://www.dn.se/kultur-noje/etablerade-artister-gynnas-1.827009
3 dagar kvar!


Have I told you about the titans in my dreams..

Nu har det väl kanske gått lite för länge igen. Men jag är iallafall klar med min praktik nu! På fredag ska jag lämna in (vad som förhopppningsvis kommer vara) min sista uppgift på KTH, sen återstår lite pappersarbete med att fixa in betygen, försäkringspapper och sånt innan jag kan få min reg från FMN.. och sen var det inte mer med det!

Den här helgen har även det gått i mysets tecken. Skulle egentligen ha rekat ett kaffe med Karre igår också men efter att vi båda försov oss på varsitt håll så fick jag ännu mer tid på tu man hand med Cissi. Vilket ju aldrig är fel.
Vi var förbi Mega Sergel på lördag eftermiddag (vi försov oss länge!) för att titta på deras utförsäljning. 30% på hela sortimentet och 50% på utvalda varor. Så det blev lite skivor trots att jag egentligen har ungefär lika mycket pengar som jag har tattueringar. Tur att jag ibland kan luta mig mot min kapitalstarka sidekick!

  
 
5 skivor blev det alltså. Inte så jättemycket nytt egentligen, Whispertown 2000 var väl det enda bandet som jag egentligen inte lyssnat på. Little Joy hade jag bara hört några låtar med, men eftersom det är både Los Hermanos och Strokes vibbar så känns det inte som någon chansning alls.

Annars skulle jag mest säga att Vampire Weekend släppt en ny singel tydligen, så förhoppningsvis är det nytt album på gång inom någon/några månader. White Sky heter låten iallafall:


Nu måste jag skynda mig, och förbereda bengaler, huligantutor och allt vad det är.. derbyt fortsätter och jag ska spana efter en svart kjol!
4 dagar kvar!


And see how that light you loved now just won't shine..

Operation idag, och en vecka som känns kaos. Som vanligt är tiden min största fiende, man får aldrig riktigt tid för det man vill, och sömnen blir lidande. Trötthet följer på det, lite irritation och frustration och sen så har man helt plötsligt börjar tjafsa och bråka om småsaker som egentligen aldrig betydde någonting.

I helgen var jag värd för en middagsbjudning och en uppgiven melodifestivaltillställning. Jag säger uppgiven för det var väl ingen som egentligen var så intresserad men ingen hade heller något annat förslag. Betrik vann iallafall 2,000 riksdaler på La Voix, grattis till honom som inte ens hade hört låten vid vadslagningstillfället. Bra fingertoppskänsla.

Nu längtar jag till nästa helg, Loney Dear gästar Debaser och jag ska dit och poppa finaste kammar-indie-pop visor med Cissi, något som nu utvecklats till någon dubbel-dejt.. vilket säkert blir mysigt. Det ska i vilket fall bli riktigt kul att se Emil Svanängen och grabbarna, måste bara komma ihåg att ladda upp min kamera ordentligt så den är redo..! Är fortfarande lite sugen på Popcirkus följande onsdag när Lykke Li, Peter, Bjorn and John och the Sounds spelar, fast man får väl se hur man ligger till med tid då också. Annars är det lite mer som jag kan tänka mig att se i vår och sommar; I Are Droid i mitten av april, Yeah Yeah Yeahs i maj och sen TV on the Radio i slutet av juli. Och sen är det ju Peace&Love i juni, tror det kommer bli mycket looove!

Häromdagen upptäckte jag min Vincent Vincent & the Villains skiva igen, den brukar falla mellan ramarna på något sättet och ett tag hade jag den inte ens inlagd på datorn. Mycket bra grejer.



Uppdaterad som jag är så har jag nyss förstått att bandet splittrats. Typiskt.

Nu väntar jag på besked. Ivrigt och oroligt på en och samma gång.
Och titeln är såklart från Okkervil Rivers Lost Coastlines för er som inte orkade googla.


And from the wreck I emerge..

Idag har jag inte så mycket kul att säga. Började dagen med att krypa ur den tomma sängen för att ta mig ut till Haninge och betongmisären. Hämtade ut min kompletteringsuppgift från Snorald, och fick reda på att jag tydligen ska skriva 20 sidor totalt om all skit som jag missat.. tydligen var det ganska mycket mer än vad jag trodde.
Så nu växer sig mitt hat och min irritation lite starkare ändå.

Men! Eller män om man så vill, nu har jag ju lite kul att berätta också.. kanske inte kul för mig, men kul för min omgivning som är intresserade av Anders Wendin och Moneybrother.



Jag har fortfarande inte riktigt förstått om det är ett skämt men Moneybrother har tillsammans med Maximiliam Lundin tagit fram en giftfri tomatsås. Eller så var det tomater odlade under giftfria förhållanden.
Tydligen ska de iallafall släppa nytt album den 15e april också, Real Control, blir spännande att höra hur det blir med tanke på hur otroligt tråkig jag tyckte Mount Pleasure var.

I helgen ska det iallafall till att bli lite mys, först lite fika och så med snibben och sen middag med grabbarna och antagligen lite vin. Och sen mer mys, och sen visningar och på söndag eftermiddag jättederby! Sollentuna - Elverket i första kvartsfinalen i damernas elitserie. Jag tror att det kommer bli bra, fast att jag oroar mig lite för ..



You’re with some divided man, just be careful you don't fall apart..

Känns som tiden springer iväg med en. Fick tillbaka tenta-resultatet iallafall, vilket innebar en kompletteringsuppgift ganska precis som jag väntat mig. Så på fredag ska jag ut till Handen och leka.
Annars kretsar allt kring tummar, och de söndertrasade ledband som döljs i dessa emellanåt. Jag är bara orolig. Inget illa ment, och inget jag vill stoppa dig ifrån.

Tänkte försöka lyssna igenom Olle Ljungströms nya, 7, och kanske lite Yeah Yeah Yeahs It's Blitz. Och kanske lite Weezer om jag kan klämma in det. Känns som att det blir en lugn kväll i soffan eftersom ingen verkar så sugen på något alls, kanske kolla fotbollen om man orkar. Det och spy lite galla över Viasat och deras förbannade monopol.. Värdelöst värdelöst värdelöst.


The easy way of doing everything hard..

Jag kände att det var på sin plats med lite ytterliggare information om Dark Was the Night som jag köpte häromdagen. Det är alltså en samlingsskiva producerad av Aaron och Bryce Dessner från the National för Red Hot Organization, en organisation som jobbar för att öka medvetenheten om HIV och AIDS via musik och populärkultur.

På skivan finns artister som Decemberists, Andrew Bird, Bon Iver och många fler (se låtlistan nedan), en line-up som skapar samma förväntningar som sommarens Peace&Love bokningar!
Jag har bara hunnit lyssna igenom skivorna (det är en dubbeldisk) ett par gånger men, det för denna kompilation exklusiva materialet känns otroligt bra och, de har ju lyckats pricka in nästan alla dagens favoriter.

Några smakprov:





Jag upptäckte alldeles nyss också att Owen Pallett, mr Final Fantasy själv slängt ut en ny singel från Plays to please igen, "njut":



Dark Was the Night:
THIS DISC
1 Knotty Pine – Dirty Projectors + David Byrne
2 Cello Song (Nick Drake) – The Books featuring Jose Gonzalez
3 Train Song (Vashti Bunyan recorded, written by Alasdair Clayre) – Feist + Ben Gibbard
4 Brackett, WI – Bon Iver
5 Deep Blue Sea – Grizzly Bear
6 So Far Around the Bend – The National (arrangement by Nico Muhly)
7 Tightrope – Yeasayer
8 Feeling Good (popularized by Nina Simone) – My Brightest Diamond
9 Dark Was the Night (Blind Willie Johnson) – Kronos Quartet
10 I Was Young When I Left Home (Bob Dylan) – Antony + Bryce Dessner
11 Big Red Machine – Justin Vernon + Aaron Dessner
12 Sleepless – The Decemberists
13 Stolen Houses (Die) – Iron and Wine
14 Service Bell – Grizzly Bear + Feist
15 You Are The Blood – Sufjan Stevens

THAT DISC
1 Well-Alright – Spoon
2 Lenin – Arcade Fire
3 Mimizan – Beirut
4 El Caporal – My Morning Jacket
5 Inspiration Information (Shuggie Otis) – Sharon Jones & The Dap-Kings
6 With A Girl Like You (The Troggs) – Dave Sitek
7 Blood Pt 2 (based on original song “You are the Blood” by the Castanets) – Buck 65 Remix (featuring Sufjan Stevens and Serengeti)
8 Hey, Snow White (Destroyer) – The New Pornographers
9 Gentle Hour (Snapper) – Yo La Tengo
10 Another Saturday (traditional song) – Stuart Murdoch
11 Happiness – Riceboy Sleeps
12 Amazing Grace (traditional song) – Cat Power and Dirty Delta Blues
13 The Giant Of Illinois (Handsome Family) – Andrew Bird
14 Lua – Conor Oberst + Gillian Welch
15 When the Road Runs Out – Blonde Redhead + Devastations
16 Love vs. Porn – Kevin Drew

You know I'm a dancing machine..

Idag har varit en spännande dag på jobbet! Lite lappning, och sen ännu en extravisning utan livboj.. Känns som jag börjar bli en riktig hejare på det här nu.

Eftersom jag har varit lite inne på Ra Ra Riot på sistone så tänkte jag att jag skulle dela med mig av detta, hela set-listan för Noise Pop '09. Jag är lite sugen på the Rhumb Line, och eftersom jag jobbar på lördag igen så finns det ju en överhängande risk att jag skickar efter lite mer grejer som jag suktat efter.. Har länge tänkt knåpa ihop en ordentlig lista att pricka av ifrån och det börjar väl bli dags..!



Ikväll ska jag dessutom gå och se Män som hatar kvinnor med ett helt uppbåd och det ska bli spännande efter den hausse som jag ändå fått utstå på kontoret. Jag är ju ingen direkt fan av svensk film, och thrillers särskilt brukar ju inte vara något vidare bra, men det lilla jag hört och sett har ju ändå bådat gott. Den som lever får se helt enkelt!


I'dsettleforanyonewho'd dancethenightawaywithme.

Jag överlevde fredagen med, efter diverse strapatser och äventyr. Även om det inte hände så mycket kul, blev jag och Pajje som körde på till slutet och sen körde jag den sedvanliga promenaden hem..
På lördagen var det ju skivbutiken som gällde, och jag fick hämta ut en knippe skivor:





Dessvärre var jag ju tvungen att lämna ifrån mig Give Me Fire, så nu funderar jag på om jag borde köpa den ändå.. Eller hoppas att den på något magiskt vis hamnar i skivhyllan ändå.
I övrigt var det alltså Bon Ivers Blood Bank, Aaron och Bryce Dessner-producerade samlingen Dark Was the Night, Loney Dears Dear John, Mando Diaos Hurricane Bar, Morriseys Vauxhall and I och Magic Numbers självbetitlade album som jag upptäckte att jag aldrig köpt.

Helgen var relativ bra sen med, Cissi kom hem väldigt mycket tidigare än vad jag hade väntat mig så vi hann träffas lite innan visningarna vilket ju var helt fantastiskt bra, och sen åt vi hemmagjorda hamburgare på det.. Plus att jag fick hjälp med tvättlinorna! Bäst!

Emil Jensen och Billie the Vision har tydligen släppt en EP tillsammans, med Jensens Allt Jag Gillar Upphör och Billie the Visions You'd Better Watch Out, 'Cause I Like You, dessvärre hittar jag ingen länk till Billie the Vision..

Ted Leo kör cover på Dancing in the Dark, heja!




RSS 2.0