Skynda skynda..

Nu är det bara minuter kvar till jag måste springa till pendeln för att åka och skriva den där nedrans tentan. Och hemtentan fick jag också imorse så helgens underhållning är klar i sin helhet. Jippi!

Har återupptäckt Acid House Kings också, låter som någon blandning av Kings of Convenience och Those Dancing Days (när de är långsammare o AHK är lite upbeat).. Mysigt är det iaf. Men nu måste man väl få första delen av helgens nöjen gjort!

Veckans Mixtape - v44!

Som utlovat för typ en vecka sen, här kommer Veckans mixtape för vecka 44...


01) Late of the Pier - Space and the Woods (3:54)
02) The Knife - New Year's Eve (4:06)
03) Manu Chao - Besoin de la Lune (1:55)
04) TV on the Radio - Dancing Choose (2:56)
05) Black Kids - I've Underestimated My Charm (Again) (3:55)
06) Glasvegas - It's My Own Cheating Heart That's Making Me Cry (4:25)
07) Albert Hammond Jr - G Up (2:40)
08) Sigur Rós - Inní mér syngur vitleysingur (4:05)
09) Born Ruffians - I Need A Life (3:27)
10) Jonathan Richman - Not Just A 'plus One' on the Guestlist Anymore (2:50)
11) Bret McKenzie & Jemaine Clement - If You're Into It (1:41)
12) Vampire Weekend - Cape Cod Kwassa Kwassa (3:35)
13) The Felice Brothers - Frankie's Gun (4:06)
14) The Nextmen - The Russians Are Coming (5:08)
15) The Clash - Hateful (2:46)
16) Simon & Garfunkel - Poem on the Underground Wall (2:06)
17) Lykke Li - Melodies & Desires (3:52)
18) [ingenting] - Gråt inte älskling (5:56)

Får väl utropa onsdagar som Veckans Mixtape-dagar! Idag har jag också lyssnat på Peter, Bjorn and Johns Seaside Rock vilken inte riktigt imponerade bortsett från en referens till Bjursele, vilket fick mig att tänka på Junsele, vilket ju alltid är bra! At the Seaside var nog den låten som stod ut mest. Lyssnade även på Foals Antidotes en del och funderar på om jag kanske skulle ta tag i det hela nu och skriva ner en recension..
Annars har det mest varit plugg.. heja beteendevetenskapstenta på fredag!

Another year, another gear?

Haha, så nu är iaf födelsedagsfirandet klart!
Slutade med ett par nya skinnhandskar, handdukar, en kokbok, lite hyllor från ikea och en ny hårddisk eftersom jag släppte den andra i backen..
Var ute o käkade med Supportrik och A och K från det förflutna på fredagskvällen, vilket slutade i en mängd roliga skandaler och äventyr. Efter att ha blivit utbuade och utsjasade från Glenn Miller Cafe mitt under pågående gig så styrde vi kosan mot Riche. Efter att ha skickat K till Tegelbruket för Tommy Nilsson och avskrivit Riche pga kö så blev det Friday's. Strax efter tolvslaget drog A, efter att ha styrt upp ett litet sångkalas för yours truly (jag fick t om en knippe ballonger!).. När vi klev därifrån hittade vi ett litet förråd fullt med helium(!)
<
Efter diverse strapatser där blev jag lite sugen på att knalla hem men mannen med planen tyckte vi skulle in på Spy Bar, så det blev några ca 40-50 min på dansgolvet där innan vakten tyckte Spritrik hade druckit för mycket.
Scenariot utspelade sig ungefär såhär. Namnen har bytts ut för att skydda personerna som var inblandade.

Dvkten: Har du lust att följa med här en stund?
Patrik Stjärna: Varför inte..
Dvkten: Du, hur mycket har du druckit egentligen?
Patrik Stjärna: Öhm.. En hel del..?
Dvkten: Jag tror att det är dags att du går hem nu.
Patrik Stjärna: Jag håller med.



Och så var ännu ett äventyr över, mer eller mindre. Vi hade en ballongjakt i tunnelbanan, någon skum lirare som skulle fixa gräs i fruängen mot att få låna en mobil (han tyckte grästrik var en färsking, uppenbarligen) och en uppenbar falsk födelsedagsfirare, men det får vi ta en annan gång! Resten av helgen spenderades hos mormor med att ta igen sig, och äta upp sig. Och idag var det åter till verkligheten.

Do you want to, as you know I do.

Igår hade jag ju sen träning, ute i Brottby till råga på allt, så jag känner mig lite sliten idag. Började ju med CAD-kursen som jag tydligen måste ta för att KTH har lyckats slarva bort mitt programschema, som tur var har det varit hur kul som helst. Eller det kanske var att ta i, men det var iaf mycket roligare än vad jag väntat mig!
Plus att när jag ändå var i farten och härjade ute i Haninge så fick jag tag på min studievägledare som tydligen kopierat upp boken vi behöver för Beteendevetenskapen så nu har jag sparat in 350 riksdaler där med! Och helgen räddad i ett svep..

Under den tråkiga starten av veckan så hann jag dessvärre se färdigt de avsnitt av True Blood och Entourage som jag hade sparat så nu är jag mer eller mindre tillbaka på noll. Men det verkar som jag hade fel om Farmor Vampyr, fast man vet ju aldrig, det kanske vänder igen..

Glömde helt bort att fixa min mixtape i helgen, så det får väl bli imorgon. Så har ni något att se fram emot.



KÄRLEK! Lykke Li som kör Vampire Weekend, Jag älskar, älskar, älskar..


*Kele has specifically requested that you send in "sexy" questions.

Det kan vara något av det roligaste jag läst den senaste halvtimmen! Bloc Party ska tydligen dominera i den brittiska tidningen the Guardian, och göra lite olika spännande reportage, och av någon anledning kommer Kele Okereke att vara den som sköter motsvarigheten till "Frågor och svar".. Guld säger jag!

Ikväll blir det nog bara till att jäsa framför tvn, Champions League på tv, man kan ju kanske hoppas att Arsenal åker på stryk.. eller, egentligen håller jag väl lite på dem i CL men ändå..


Let the Games begin!

Nu har alltså nedräkningen börjat på allvar, och eftersom det här är ett sånt där alldeles extraordinärt år, och på popular demand som vi säger, så kommer detta års födelsedag att firas under en hel vecka. En födelsevecka liksom!
Som om inte det var nog så dök min present till mig själv upp idag också så det var ju bara att leta sig tillbaka till Ynglingagatan igen!

 =>  => =>


Heja Palle!


Sämsta film någonsin?

Sheeet, vilken dag. Tog en evighet att komma hem från Sumpan i natt, vaknade bakis som sig bör och öppnade och stängde på jobbet. Kom hem och skulle fixa mat, glömde bort spaghettin lite halvt så det blev något halvting mellan nudlar och gröt, och sen smakade allting ändå bara vitlök.
Hittade ingenting att se på tv så jag kollade på Zombie Strippers, därav titeln på dagens inlägg.. kan nog mycket väl vara världens sämsta film, någonsin. Gamla rullar som Cyber Cop, Solo och Spiders! framstår som rent Oscars-material. Så nu vet jag inte om jag ska försöka väga upp det på något sätt eller gå och lägga mig. Det är ju en dag imorgon också.

Läste iallafall ut Lovecrafts Omnibus 1 idag på tåget hem från jobbet, Randolph Carter historierna var riktigt sköna men nu vet jag inte om det är någon idé att börja på Omnibus 2 när jag har något dussin skolböcker som jag borde ta itu med.. suck.

Skulle sagt det för länge sen men Into the Wild (Yay!) finns för 99 spänn på megastore nu, skynda fynda.

Kort och gått...

Dagen som gick, var inget vidare intressant. Möte med fotbollen och lite mycket behövd städning i lägenheten..
Det som kan sägas är att igår var det äntligen premiär för Alexander Skarsgard, den gamle blodsugaren! De snackade till och med lite svenska i True Blood, det är alltid lite av en chock när de gör sånt i amerikanska produktioner (skönt att det iaf var en svensk den här gången: "Vare Sven!?"), vilket bättrade på deras genuitet(?) lite grann.

Och Jason sög i sig "V" som om det inte fanns någon morgondag, vilket resulterade i några tydligen ganska horribla blåsor på det allra heligaste. Och jag tror jag listat ut vem den "äldsta" vampyren är, eller, det var väl nästan klart efter tredje avsnittet tror jag.. så nu väntar jag mest på att få det bekräftat!

Meanwhile in another part of town så växer listan över skivor som ska till att inköpas sig bara större och större. Börjar fundera på om man kanske skulle söka upp närmsta blodbuss.. överdos av True Blood?

Forget your perfect offering

Så har man sett en 74-åring piggare än en själv framföra den ena dängan efter den andra i nästan 3 timmar då. Är grymt imponerad över ljudet, och Cohens röst är lika tung som alltid något som man inte riktigt greppar förrän man sitter där och känner hur den vibrerar genom hela kroppen. Ibland var det nästan som när man var på lite livligare spelningar i sin ungdom (hah!) och av misstag ställde sig framför stärkarna och basen bara rullade rätt igenom en.
Vi fick ju jogga in och sätta oss ungefär halvvägs in i Dance Me to the End of Love så jag tror ju inte vi missade sådär jättemycket men man blev ju lite orolig.



Låtlistan han körde lär vara ungefär samma som han brände igenom i Göteborg nämligen:
Dance me to the end of love,
The future,
Ain't no cure for love,
Bird on a wire,
Everybody knows,
My secret life,
Who by fire,
Heart with no companion,
Hey, that's no way to say goodbye,
Anthem,
Tower of Song,
Avalanche,
Suzanne,
The gypsy's wife
The partisan,
Boogie street,
Hallelujah,
Democracy,
I'm your man,
Take this waltz.

Encore:
So long, Marianne,
First we take manhattan,
Famous blue raincoat,
If it be your will,
Closing time,
I tried to leave you.

Personligen tyckte jag nog My secret life, I'm your man och If it be your will var de tyngsta låtarna, iaf igår. Cohen är väldigt duktig på att lämna över ansvaret för låtarna och glida in i bandet igen när han inte sjunger, men när han väl gör det hade han lika gärna kunnat stå där själv. Den rösten lyfter hela framträdandet och det är väldigt imponerande att han hållit så här länge och fortfarande verkar så pass ödmjuk och genuin som han ändå är.
Det enda negativa som jag egentligen kan säga om konserten är väl att jag nu kommer vara i princip helt pank till nästa fredag, men det var det värt.

If you ever come by here, for Jane or for me...

Plötsliga kast här, biljetterna är bokade och klara.. Klart o betart! Lite jobbigt att Alex Turner lirar på Cirkus med Last Shadow Puppets men jag antar att chansen är större att de dyker upp igen än att farbrorn gör det. Det är för övrigt rätt dåligt konsert schema i höst och vinter, känns som man borde skaffa ett extra jobb om man ska ha råd med allt kul..

Nu måste jag väl försöka tagga till efter att ha suttit och deppat lite över den missade chansen.. Lyssnar på Bonnie Prince Billys platta Is it the Sea? och är grymt imponerad. Får se när jag jobbar till helgen om jag inte ska beställa hem någon skiva.

(Japp, Sabrina med Boys är egentligen en hyllning till David Moyes.. eller MOIF, vilket som)

Mmm!

Moyes Moyes Moyes!

Glömde ju skriva att David Moyes äntligen skrev på ett nytt 5-års kontrakt med Everton igår! Efter att ha väntat en hel sommar så blev det äntligen klart då, Premier Leagues bästa manager stannar ett par år till.. Skönt! Och Cahill gjorde mål för Australien, bådar gott inför helgens möte med Arsenal.. Ska se om jag får komma hem till föräldrahemmet så man kanske kan se matchen på en normal tv..



Ser inte ut att bli någon konsert idag. Känns lite typiskt men jag har ju ingen lust att dra själv heller.

Nya myror, och konsertproblem...

Såg ett program om David LaChapelle igår och man kan ju inte låta bli att bli imponerad, och kanske lite grann ångra sina karriärval.. Väldigt intressant och inspirerande fotografi, med färger och allting, känns väldigt lekfullt.. lite grann som Paul Smith på något sätt. Vilket ju egentligen var den största anledningen till den här utläggningen, jag kommer köpa ett par skor igen, 750 buck kan ju knappast vara för mycket liksom.. eller?

 . : .

Idag har jag mest gjort ingenting, kom på att jag på något sätt glömde bort Eurotalk, så då hade man ju något att göra när man kom hem från lite spännande Bostadsrättsföreläsning... Och som om inte det var nog så har jag lyckats samla på mig 2 avsnitt av Entourage så kvällen är väl mer eller mindre räddad.

Försöker fortfarande få tag på biljetterna till Cohen i globen imorrn, känns lite som att tiden rinner ut och Klubban gör allt för att försvåra just nu.. :( Ska göra ett nytt ryck till kvällningen och se om Mank ska på också..

You snooze, you lose.

Lyckades komma försent till skolan imorse, och skulle ju vilja kunna skylla på mitt knä, och stackars ljumske, men mest berodde det nog på att helgen drog över på tiden..
Men det innebar ju iförsig att jag slapp undan en del av dubbeldagen nu, och resten av veckan innebär bara halvdagar!
Smet ifrån lite tidigare också, så egentligen borde jag väl kanske vara lite skamsen men det innebar ju att jag har hunnit se lite tv-serier och lyssna in mig på lite musik igen.. Vilket ju egentligen var grunden till att jag ens började med den här bloggen.

Jag började med att se premiäravsnittet av True Blood, HBOs nya vampyrserie, men jag måste säga att jag blev lite besviken. Lite grann samma vibbar som när jag försökte se Space: Above and Beyond igen, produktionen känns lite sådär och känslan blir väl att det är lite billigt.. Men ändå måste man väl försöka hålla i till lill-Skarsgård gör entré med sin viking/vampyr karaktär (haha?) Det låter ju iallafall lite roligt..

Sen hade jag ju som tur var sparat två avsnitt av Flight of the Conchords, där snackar vi kvalitet. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag inte fastnade för serien första rundan när jag såg den på canal+. Trots att det känns lite grann som nivån på serien har sjunkit lite grann mot slutet så är det ju garanterat fortfarande den bästa tv-serien som går!
Lord of the Rings-låten var definitivt de sista 3-4 avsnittens höjdpunkt, tillsammans med dansnumrena i säsongsfinalen. Känns lite som det kan bli en lång väntan till januari nu, när man planerat att börja sända säsong 2, skönt att Entourage kommit igång ordentligt med säsong 5 då så man har något att göra.

Har också hunnit lyssna in mig lite på lite "nya" skivsläpp, Kings of Leon's Only by the Night, Jenny Lewis' Acid Tongue, Felice Brothers självbetitlade album och TV on the Radio's Dear Science.

Blev väldigt positivt överraskad av Kings of Leons senaste, har gillat dem ganska länge men alltid tyckt att de varit lite ojämna men Only by the Night känns klockren mest hela vägen igenom. Håller väl fram Use Somebody och Cold Desert som mina favoritspår än så länge, men det är väl mest för att hösten är här med allt vad det innebär relationsmässigt..
Jag kan nog tycka att grabbarna tappat lite av det som utmärkte dem förut, det lite råare sydstats rock n roll soundet, och glidit över åt Killers hållet med typ gitarr-baserad kärlekspop(?) men släpper de skivor som den här så får man väl säga att det är ok ändå..!

Upptäckte nu att Jenny Lewis platta Acid Tongue på något sätt glidit upp som album pick, och fastän jag inte lyssnat igenom debutplattan Rabbit Fur Cloak riktigt på allvar så blev jag riktigt besviken på Acid Tongue. Kändes otroligt slätstruken och tråkig mest hela vägen igenom. Segt tempo som inte på något sätt vägdes upp av texter eller finurliga detaljer. Ska väl försöka ta mig igenom den ett par gånger till men än så länge rynkar jag mest på näsan.

Felice Brothers hajpades i Uncut såg jag så jag var tvungen att lyssna igenom den nya självbetitlade plattan och de hade rätt, den lät faktiskt ganska mycket som tidigare Dylan. På alla bra sätt kanske man ska påpeka, jag är ju ingen jätte Dylan-fan men jag fastnade. Frankie's Gun och Wonderful Life står väl ut som favoriter lite grann än så länge. Får se hur skivan står sig efter ytterliggare ett par genomlyssningar.

TV on the Radio har även de släppt nytt under sommaren, och efter att lite grann tvingat mig själv att lyssna på dem efter Wolf Like Mes Bloc Partighet så kände jag att de var värda en uppföljning trots att de i likhet med Kings of Leon varit ganska ojämna (ganska häftigt att se dem på Accelerator 07 iförsig). Men likheterna med Kings of Leon stannar inte där, nya plattan Dear Science kändes även den mycket mer genomarbetad och uniform än de tidigare plattor jag hört. Dancing Choose seglade snabbt upp som en favorit, snäppet bättre än den annars stabila låtlistan. Känns som nya Bloc Party plattan Intimacy och Dear Science är olika sidor på samma mynt, dvs grupperna känns ännu närmre än de gjorde förut.

Jag har också lyssnat lite på James Yorkstons When the Haar Rolls In, Black Kids' Partie Traumatic och en väldig massa på Hello Saferides (Annika, yay!) More Modern Short Stories From... så jag tipsar om Yorkstons titelspår When the Haar Rolls In, I've Underestimated My Charm (Again!) från Black Kids och I Wonder Who is Like This One från Hello Saferide plattan.


RSS 2.0