I'm sorry, honestly I'm sorry I ruined it today..

Trött och omotiverad.

Trots en bra helg med mys och förhållandevis ganska lite jobb så känner jag mig bara trött, omotiverad och less på tillvaron och den tid som återstår innan jul-ledigheten. Eller ledighet, jag har ju tänkt att jag ska jobba så mycket jag orkar under julen för att tjäna in lite pengar. Min sambo är inne på samma spår så vi lär väl se ungefär lika mycket av som vanligt.

Jag ska försöka gaska upp mig lite men just nu är det lite platt fall..


In with the trains, rushing like blood to my limbs..

Igår firade jag och sambon 1 år. Det var en hejdundrans tillställning med gemensam frukost och en mysig ett-års present och en som blev utan. Sen delade vi upp oss, Cissi åkte till täby för att fika med Johanny och jag knallade runt stan i jakt på biljetter. Jag skyndade mig tillbaka i lagom tid för att starta upp tvätten efter min långa höstpromenad. Fantastiskt väder igår ifall ni missade det, det kändes nästan som vår i november och det spratt lite i benen där man gick.

Till slut fick jag ut både biljetter till gårdagens föreställning av Killing-gängets Drömmen om Herrön på Dramaten och så hämtade jag ut biljetterna som Cissi beställt till Anna Ternheim på Södra Teatern för länge sen.

Skamsen som jag var efter att inte ha fått tag på någon bra present så fick jag utnyttja mina kontakter i kvarteret och skaka fram en bukett slokna blommor.

Idag ska det springas på visning och sen är det match i Sollet igen. Sen måste jag ut till min käre mor och far för att byta bil i några dagar eftersom varningslampor börjat lysa, lyktor som ska lysa inte lyser med mera med mera. Hoppas att den håller för dagens utflykter iallafall.

Ca 2 veckor kvar till Filadelfia-kyrkan så jag avslutar med detta:


God only knows what I'd be without you..

Bläää! Just nu är jag mäkta irriterad och hatar i stort sett allt! Hata dator som helt plötsligt bestämt sig för att inte känna igen batteriet den föddes med vilket leder till att om inte strömkabeln är i så stänger den av sig direkt, jag hatar min chef just nu för att han har ledaregenskaper som en konflikträdd treåring, jag hatar blogghjälpare för att de inte automatiskt sparar varje ord jag skriver i någon slags back-up och världen som tvingar mig att genomlida allt detta gång efter annan.

Men jag älskar mitt "nya" pannkaksjärn som jag fick i födelsedagspresent.
 |
'Yes, we canpakes!"

(Tills vi hittat en skål till rätt pris och i rätt storlek)


Och jag älskar min underbara sambo som strax kommer hem!
För att imorgon så har det redan gått ett år, och det borde firas större än ett nyår men vi kanske får nöja oss med Killing-gänget på Dramaten. Och mys ikväll.

Ääää. Llll. Ssss. K'. Aaaa. Rrrr. För att vi har ätit mycket Ekströms på sistone!

He's got two left feet and he bites my moves..

Tråååk. Jag håller på och indexerar min skivsamling och det går jättelångsamt för jag har råkat ut för ett monumentalt Morton's fork-problem. Jag orkar inte gå fram och tillbaka till hyllorna och jag orkar inte flytta datorn närmre för att slippa gå. Morton's fork-problem frågar ni, menar jag inte Catch-22. Nej, istället för att sortera skivor de senaste minuterna så har jag läst på om catch 22 och Morton's fork, och det här rör sig definitivt om det senare. Det är inte vidare relevant för inlägget och antagligen inte särskilt intressant läsning för er men jag har fastnat och vet inte om jag ska ta tag i cd-samlingen eller försöka göra i ordning någon ny spellista. Vilket leder oss till Buridan's ass-problemet. Wikipedia är bra för många saker, och alldeles särskilt för att fördriva tid. Men glöm för guds skull inte källkritiken.

Imorgon har jag tänkt vara hemma från jobbet så mycket det alls går, dessvärre är jag tvungen att vara där senast 16 eftersom jag lovat att ordna med ett kontrakt. Men sen bär det av hemåt igen, och jag funderar på att vara hemma torsdag och fredag också bortsett från en kortare utflykt till Näsby park. Jag åberopar sjukdom och hänvisar till min sambo som känt sig hängig och visat tydliga symptom på höstförkylning i flera dagar nu!

Hur ställer vi oss till Stereophonics förresten? Jag hade en jättekort period när jag lyssnade väldigt mycket på dem men sen föll de lite grann i glömska..



Det blev ett lite Clown-tema för att glädja alla och liva upp lite i novembermörkret. Men jag rekommenderar ingen att göra en egen clown sökning på youtube, känns som 95% av alla videos har att göra med Pennywise och It att göra och vill ni kunna sova inatt så låter ni bli.

Titta istället på detta!

Vilket leder oss till..


I wanna be beside her, she wanna be admired..

Kort arbetsdag idag, kalla det smitning om ni vill men jag tänker inte skämmas! Hade glömt att titta i min kalender under helgen så det var ju med inte så liten besvikelse som jag upptäckte att hela den här veckan är förgylld med lite extra kvällsaktiviteter inplanerade av mitt arbete. Detta gör även att jag missar v-boll derbyt på onsdag där jag hade hoppats få heja som aldrig förr..

I söndags jobbade jag ju i skivbutiken så då passade jag på att lösa ut de få av mina skivor som hade dykt upp. Julian Casablancas Phrazes For the Young och Jamie Ts Kings and Queens.
 |
Nu, medan jag ska laga mat, så tittar jag på Star Trek. Än så länge inget utöver vad jag hade väntat mig, det är väl helt ok underhållning och action i och med att de uppdaterat med dagens effekter men i övrigt är det fortfarande inget speciellt. Jag väntar fortfarande på att kunna köra på med ett ordentligt 6-films Star Wars rally.. det är grejer det!
Haha, spännande "Always a bigger fish..." sekvens nu. Men nu är det faktiskt mat-dags.

Jag ställer det här på hold så länge.

You told me you wanted to eat up my sadness..

Det är fredag kväll igen och helgen är späckad. Egentligen skulle jag ha gått och tittat på Icons on Television ikväll men jag är alldeles för trött för att vara ens lite grann sugen. Jag vill nog bara ligga i soffan och dra mig, kanske äta lite popcorn, dessvärre finns ingen dricka. Och vatten är sådär kul, till och med när man använder sugrör..

Imorgon ska jag skriva kontrakt, spela fotbollsmatch i Enköping och sen hoppas jag stenhårt på att få äta tacos och mysa lite med min sambo. På söndag är det jobb i skivbutiken som gäller, då löser jag antagligen ut de skivor som jag beställt (om de hunnit komma!)..
Jag hade egentligen en massa som jag tänkte skriva men jag har redan hunnit glömma allt. C'est la vie antar jag.

Jag tänkte iallafall avsluta med en lista när det ju nu är fredag, fest och allt! Så jag presenterar..

TOPP 5 LÅTAR JAG ÖNSKAR ATT JAG SKRIVIT:

5.) Tupac Shakur - Dear Mama
För att innerst inne, och väldigt ofta alldeles precis under ytan, så är jag en sådan otrolig mammas pojke. Och jag skäms inte ett dugg över det. Finns ingen finare hyllning än när det kommer från the thug himself.

4.) Nick Drake - Don't Think Twice, It's Alright
Nu är det ju en Bob Dylan-cover, men ända sen jag först upptäckte Nick Drake så har jag tyckt att den här versionen är ganska överlägsen Bobs original.

3.) The National - Start A War
Det finns tre rader i den här låten som lyfter den ganska ordentligt, annars hade jag nog valt About Today. Whatever went away, I'll get it over now // I'll get money, I'll get funny again // Walk away, and you're gonna start a war. Och sjunger man som Matt Berninger så blir det väl ganska bra vad det än är.

2.) Smashing Pumpkins - Tonight, Tonight
När alla andra lyssnade på Kurt Cobain och Nirvana så lyckades Adam styra mig mot Billy Corgan istället. Mellon Collie and the Infinite Sadness hör till en av mina tidigaste skivor, och förmodligen en av mina bästa. Det glömmer man lätt när man bläddrar igenom allt nytt. Tonight, Tonight var kronan på verket.

1.) Bloc Party - This Modern Love
Det är få sånger som kan fånga så mycket i så få ord. Och ja, jag är medveten om att det spekuleras väldigt i att "this modern love" skulle vara Kele Okerekes utträde ur garderoben, det gör mig inget. All heder åt honom. Och nu är ju inte det här album versionen men det här är fan den enda låt som jag kan njuta av i stort sett alla versioner. (Jag vägrar dock lyssna på uppsjön av "youtube covers")

...And I'm done! Nu är det äntligen dags för film och fredagsmys!
Ärtor ut.

You can lie to yourself, but don't lie to me..

Jag kan nog ha världens tråkigaste jobb.. jag har lovat att försöka stå ut i iallafall ett år vilket innebär april som tidigast men i nuläget känns det oerhört långt bort och jag vet inte riktigt hur eller vad jag ska göra för att det inte ska gå ut över allt annat. Jag blir så oerhört beroende av att allt annat ska fungera bra och bära upp mina dagar. Jag vet vem jag vill göra allt med, men jag vet inte vad jag vill göra. Det låter som en Bob Hund-titel. Det borde vara en Bob Hund-titel. Men det är sanning.

Så jag letar i musiken, i film & på tv och lite grann på nätet för att hitta något som ger mig lite glädje. Hittills ikväll har jag hunnit med en del youtube, south park, LA Ink, Little Man med Wayans bröderna (jag klarade kanske 5 min innan jag skäms för mycket och stör mig på världens fulaste bebis) och nu har jag äntligen hittat hem. Cirkeln är sluten osv osv. VH1 kör Best of Charts 1990. B-52s med Love Shack precis, nu rullar Madonna och Vogue och hade det inte varit för att jag avskyr Madonna över allt annat så hade jag nog kunnat fördriva en stund här.

Istället får det bli Spotify. Jag funderar mer och mer på att skaffa ett Premium-konto nu, jag tycker absolut att det är värt det bara för att stödja artisterna och egentligen är det bara min inte allt för roliga ekonomiska situation som sätter stopp. Och eftersom jag nu lagom till julen har lovat att hoppa in lite i skivbutiken och kränga film och musik så lär det bli ett par hundralappar som går åt där med.. ofrivilligt förstås!
Jag är väldigt sugen på [ingenting]s Tomhet, idel tomhet, inte minst eftersom en av butikschefernas fruar tyckte jag var så lik honom (Christopher Sander, men det är jag inte). Jag tycker nog Christopher är mer lik Chris
Martin.

Nu var ju kanske inte det där de mest lika bilderna men ni får väl helt enkelt google-söka era egna bilder och inte vara så lata och förvänta att ni ska få allting serverat.
I vilket fall så skulle jag ju säga att jag gillar Tomhet, idel tomhet även om jag tröttnade ganska fort på Halleluja. Då är jag i dagsläget mycket mer inne på Ge tillbaka det.

Klockan är snart halv 11 och det är dags nu.


And his heart is laughing, screaming, pounding..

Vampire Weekend kommer snart (mm, snart) med nytt tydligen. Jag är inte först, men förhoppningsvis inte sist. En ny singel finns att ladda ned på bandets officiella hemsida som mp3, Horchata, och var väl helt ok även om det inte var något världsomvälvande.
Fullängdsskivan Contra släpps i vilket fall den 12e januari och ses fram emot med spänd förväntan


I'll need heart and you'll need courage..

Usch för såna här söndagar. Var tvungen att jobba, sen åkte jag och tittade på lite volleyboll och hade litet fint främmande (vilket väl iförsig var trevligt). Men hela dagen går man bara och väntar på att det ska bli måndag och en ny lång och trög arbetsvecka.
Medan Cissi pluggar tittar jag på ett annat sömnpiller (utan ljud), Djurgården mot Assyriska i allsvenska kvalet. Det är såna här matcher som bekräftar för en all skit man spyr över allsvenskan och fotbollen som spelas där. Visserligen så handlar det ju om två lag som den här säsongen rör sig i det absoluta bottenskiktet men det är fan katastrof. Jag har varit helt inne på att Djurgården måste hänga kvar om det ska finnas någon som helst dragningskraft i Allsvenskan men kvaliteten här är så sjukt låg att jag är frestad att säga att inget av lag borde ha möjligheten att spela i en svensk högstadivision nästa år. Hammarbys avslutning kändes isåfall bättre både kvalitets- och arbetsmässigt och det vill inte säga lite. Det är synd att Dif behövs sett till publiksnitt och intresse för det här är sååå dåligt. Tur att jag inte följer Allsvenskan särskilt noga.

I veckan vaccinerade jag mig mot svininfluensan för övrigt. Varken koma, feber eller Bakvänts syndrom har jag drabbats av.. dock har jag varit lite "tung" i armen, undrar om man sjukskriva sig med stöd av det.

Men, igår spelade vi lite guitar hero med tjejligan innan kvällen var över oss och myset skulle ta vid. Vi gjorde lasagne och drack julmust och sen såg vi Hopplös & hatad av alla, Simon Pegg-komedin (han från Shaun of the Dead och Hot Fuzz ni vet) som lite grann känns som en blandning av Ugly Betty och Djävulen bär Prada så man vet att det är underhållning vi pratar om..! Visserligen var den helt ok, men nog har vi sett bättre filmer den senare tiden. Men å andra sidan är jag inte så kinkig en lugn lördagkväll i november.

Nu blir det till att sjunka längre ned i soffan, stjäla lite godis och dricka lite cola och njuta av allt vad tv har att erbjuda en söndag.

To see you eat in the middle of the night..

   
Jag hade ju utlovat höstiga bilder från min första mysiga höstpromenad genom Hagaparkens orangea grönska. Det var väldigt vackert och mysigt, men jag kan fortfarande inte riktigt förstå varför de blev så mörka. Visserligen så är de ju bara tagna med kameramobilen så jag antar att det påverkar men den brukar ju fungera ganska bra. Och klockan var ju dessutom kanske 13-14 på dagen så det känns väldigt underligt ändå.

I vilket fall hann vi gå ett helt varv runt allt, och se Fjärilshusen trots att jag var så säker på att de skulle finnas på Djurgården. Tänk att man kan ha så fel ändå. Och inte riktigt erkänna det. Jag hävdar ju fortfarande att det måste finnas två.

Jag ville gärna gå in men Cissi tyckte att 90 riksdaler per person var lite mycket, trots att jag numera, måhända tillfälligt, lyckats kravla mig upp ifrån obestånd.
I vilket fall fick vi sen skynda oss lite hem för till kvällen stod ju Halloween fest och allt vad det innebär på schemat. Vi var i Edsberg på middag, jag lyckades alldeles ypperligt med OLW-dipp, couscous storkok och tzatziki alla tre.. om jag får säga det själv. Och det gör jag gärna.
Vi svängde våra lurviga på esset och jag fick skämmas lite när jag upptäckte att Cissi inte alls kände igen This Charming Man. Det är möjligt att en Smithikalisk utbildning väntar för att råda bot på detta. Men förvänta er inget för min söta är minst lika envis som jag. I vilket fall hade jag roligare än på mycket länge när jag varit ute, och kunde minnas svunna tider på Mettan, Babasonic och debaser och konstatera att det här var fanimig nästan lika kul. Och det vill inte säga lite nästan 10 år senare.
På vägen hem upptäckte vi en kroppslös pumpa som vi adopterade. Efter en bit på vägen så hade min sambo och adoptivbarnet redan hunnit arbeta ihop ett dödsföraktande cirkus-trick. Jag insåg genast möjligheterna till stora pengar som fanns om vi bara hittade rätt publik. Dessvärre visade pumpan sig inte riktigt husren så han fick lämnas ute på gården. Jag kan inte minnas om han fortfarande stod där i eftermiddags men har ni tur, och om han inte tröttnat, så står han kanske där än. Och väntar på sitt sista stora framträdande.

I'm aware that I'm speaking but the words come out wrong..

Just typiskt eftersom jag inte har något ljud på jobbet och inte kan provlyssna, men jag tänkte damma av den här nyheten från förra veckan iallafall. Tydligen har någon upptäckt en nyinspelad Loney Dear-låt kallad Like My på youtube, fråga mig inte hur det gick till. Det passade ju iallafall väldigt bra till decembers Loney Dear spelning så jag tänkte att jag agerar lite mellanhand här och förväntar mig någon mindre donation i utbyte. Gåvor och/eller pengar kan lämnas på det sedvanliga stället.



Hade också tänkt uppdatera med lite av helgens härliga höstbilder, får se om jag får någon tid över idag. Det är nämligen späckat schema som gäller; jobb till 17, vip-visning kl 17:30, middag, träning 18:30-20, snabbtitt på Champions League 21, taxi norrtull 22:15 ca. Jag lever ett hektiskt liv ibland.

If I believe in love, then I believe in hate too..

Jag har ett mission med december. Förutom mina två tillträden så vill jag absolut mest jättegärna gå på två härliga konserter som självklart infinner sig på helt fel dagar! Jag vet inte riktigt hur det hela går att lösa, om det alls är möjligt, men jag vill ju så klart ha med mig min underbara respektive. Som ju självklart har träningar inbokade båda kvällarna samma vecka.. anfäkta och regera och allt vad det heter!

Tisdag 1/12 spelar Julian Casablancas på Göta Källare. Första gången jag ens hör talas om en spelning här vilket jag tyckte var lite roligt. Att det sen är Julian gjorde ju att jag blev alldeles till mig i.. ja inte byxan men nästan. Ända sen jag missade the Strokes hemliga spelning på Pet Sounds så har jag väntat på min andra chans. Och nu finns den alltså här. Så jag försöker för fullt med att charma med mig min underbara vän, men det ser ju mörkt ut i och med allt vad veckans dagar och månadens datum heter och..






Fredag 4/12 spelar Ed Harcourt och Loney Dear + Langley Sisters i Filadelfiakyrkan alldeles i mina kvarter.
Jag är extremt taggad att se Loney Dear igen och bara det hade väl egentligen varit anledning nog att pallra sig hemifrån en måndagkväll i december men nu är dessutom Ed Harcourt där i och med ett mycket sällsynt Sverige-besök. Det är lite en sån där grej som man absolut inte får missa.
Att Langley Sisters är med även de får väl anses vara en fotnot i sammanhanget även om jag inte tvivlar på att de kommer vara riktigt bra de med! Anledning nummer två till att kalendariet är min största fiende för tillfället! Ytterliggare förbenat var det då ET var helt säker på att spelningen var 4/11, vilket hade inneburit, såklart, en onsdag.. Bajs på den.

Nu tycker jag du kan sluta vara fast i Barkarby och möta mig hemma!

RSS 2.0